Harap AlbNelu Dumitrescu- spânul lui Harap Alb

Dacă mai vrei să calci iarba verde şi să mai vezi soarele cu ochii, atunci jură-te pe ascuţişul paloşului tău că mi-i da ascultare şi supunere întru toate, chiar în foc de ţi-aş zice să te-arunci! De azi înainte, eu am să fiu în locul tău nepotul împăratului, iar tu, sluga mea!

La fel cum ne-a obişnuit stilul heavy metal, numeroase trupe de gen promovează stilul de viaţă eroin, luptând împotriva răului, a balaurului, a prostiei şi a ignoranţei, promovând adevărul, dreptatea şi făcând fapte eroice. Depăşind timpul şi spaţiul, miturile şi povestirile de odinioară se regăsesc în versurile şi stilul de viaţă al cavalerilor şi feciorilor cu plete în vânt, care acum au înlocuit calul cu motocicleta, costumaţia din piei şi cizme păstrându-se în linii mari. Legendare trupe precum Helloween ori Manowar luptă împotriva răului şi al dragonilor.
La noi în ţară s-a ridicat trupa ,,Harap Alb”. Promovând sămănătorismul şi ţăranul român autentic, bun şi patriot, neîndobitocit de manele şi lipsă de cultură, tinerii băieţi de pe atunci îşi iau numele celebrului basm al lui Ion Creangă, ,,Sluga Albă” ori, ,,Harap Alb”. Legenda triumfului binelui asupra răului continuă, de această data lupta dându-se împotriva prostiei ce a cuprins această ţară odinioară binecuvântată. Tinerii din 1981 de la Harap Alb au preluat nu doar numele celebrului basm, ci şi spiritualitatea legendei, luptând împotriva răului prin atitudinea şi versurile lor.
Promovând stilurile muzicale heavy metal, gen AC/DC şi Judas Priest, trupe care au concerte şi lasează albume şi în zilele noastre, grupul Harap Alb s-a format în anul 1981, având următoarea componenţă: Doruleţ Borobeica la bass, Gabore la ghitară, Doru Istudor şi Bobo Bogdan Blaga, la voce, fiind urmat de Cristian Minculescu.
Repetiţiile aveau loc în clubul T4 Vitan. Chiar dacă băieţii erau nevoiţi să îşi transporte instrumentele prin intermediul căruţului de butelii, pe atunci nefiind răspândită moda taxiurilor, şi la concerte aveau magnetofonul lipit, scoteau muzică. La concertele pe care le-au susţinut cu trupa IRIS băieţii de la Harap Alb primeau mai multe aplauze, ceea ce arată multe. Având mari succese muzicale, cum ar fi: ,,Dreptul de a candida”, ,,Scatiul”, Nunta lui Harap Alb”, ,,Electric Steel”, ,,Iubeşte pacea”, ,,Lasă-ţi lumea”, ,,M-am ascuns”, ,,Nu încerca”, ,,Ochii tăi” ori ,,Rai şi iad”, trupa beneficia de numeroase concerte şi apariţii radiofonice.
Timp de 17 ani succesele s-au ţinut lanţ. Trupa a concertat şi în anul 1999, purtând acelaşi nume. Grupul îşi continuă lungul său drum de concerte şi apariţii discografice, ajungând în vremurile noastre. Acum numindu-se ,,M. S. (Monstru Sexual)”, trupa îi are pe veteranii de la Harap Alb, Doru Istudor şi Cristi Luca.
În anul 2006, M.S. lansează albumul ,,A breath of fresh air”, după ,,Rugina nu moare”. Trupa a anunţat deja că fiecare nou album va aduce ceva nou, fiind mai puternic şi mai agresiv decât precedentul.
Netrăind pentru bani, la fel ca o trupă ratată şi condamnată morţii încă de la început, M.S. aduce puterea metalului pe plan naţional şi internaţional.
Nelu Dumitrescu, ignorant şi parşiv, i-a cooptat pe Cristian Minculescu şi pe Doruleţ Borobeica de la Harap Alb să cânte la IRIS. Lui îi atribuim rolul spânului, iar celor 2, pe acela de harap. Cristian Minculescu declara recent că, de nu ar cânta la IRIS, ar alege să fie vocal la M.S.. IRIS a luat nu doar componenţa trupei Harap Alb, ci şi melodii, copiate aproape 100% de la formaţie. Spre exemplu, a preluat piesa ,,Rai şi iad”, denumind-o ,,Tot zbor”, de pe albumul IRIS II. Pe lângă mai multe piese furate, se numără şi ,,Vise târzii” de pe albumul IRIS III.
Dacă pe plan mondial, în funcţie de numărul de vânzări de albume şi de oameni care vin la concerte, trupa de rock ,,The Rolling Stones”, care a adunat 2 milioane de oameni la un singur concert, de anul nou, este pe primul loc, urmată de Bon Jovi, care a adunat recent 6 milioane de oameni, tot în SUA, lista este completată de nume grele de trupe de heavy metal şi alte genuri de rock: W.A.S.P., Iron Maiden, U2, Foo Fighters, Queen, Elvis Presley şi The Beatles, în România lucuruile nu stau chiar aşa.
Cel mai vândut artist din toate timpurile este unul din regii rock-ului, Elvis Presley, fiind printre primii interpreţi de rock’n’roll.
Trupa M.S. nu a plecat în altă ţară, continuând lupta pentru România. Chiar dacă este o ţară degradată cultural, economic şi spiritual, furată şi minţită, cu milioane de locuitori în minus în doar câţiva ani, ţară a cărei tineri merg pentru a spăla grupuri sanitare la străni, M.S. luptă pentru mica licărire de lumină ce se întrevede pentru noi, pentru demnitatea de a fi româm, cultură şi adevăr.

academician Cristian Bodnărescu

Sursa: Ziarul Universul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *