Biografie

Cristian Bodnarescu s-a nascut pe 3 martie 1983, in orasul Bacau.

Intre 1992 si 2000 este pasionat de sah, sport la care obtine o serie de premii nationale. In acest timp leaga o prietenie cu profesorul de sah Ioan Bucataru, fost sef al ,,Federatiei Romane de Sah’’.

In anul 2001 cocheteaza cu modeling-ul, finalizand cursurile Agentiei de Manechine si Fotomodele din SUA ,,Eiffel Agency’’.

Incepand cu anul 2002 frecventeaza sedintele cenaclului literar iesean Quasar, fiind si organizator de sedinte, pana in anul 2008. Tangentele cu domeniul literar incep inca din 1991, cand scrie prima poezie dedicata lui ,,Iosif’’, personajul biblic.

 

In anul 2003 intemeiaza rubrica ,,Eroii rock-ului’’, ulterior si ,,Spiritualitate romaneasca’’, acestea figurand si in grila Radiodifuziunii romane, la care Cristian Bodnarescu e fost realizator de emi­siuni.

Anul 2004 marcheaza obtinerea ,,Premiului National al Presei’’ impreuna cu echipa de la Opinia Studenteasca.

Intre anii 2005-2006 cocheteaza cu ASTRA (Asociatiunea Transilvana), deplasandu-se in toamna anului 2005 in tinuturile Odesei pentru 2 saptamani, in calitate de reprezentant ASTRA si redactor al Radiodifuziunii Romane. La intoarcere semneaza articolul ,,Muzica aduce gripa aviara’’, articol prezentat la PRO TV si promovat de multe trusturi de presa nationale si internationale.

 

In anul 2007 lanseaza cartea ,,Sexologie si contraceptie’’ impreuna cu medici sexologi.

Anul 2008 reprezinta absolvirea Facultatii de Filosofie din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi si, in primul rand, marcheaza decernarea titlului de ,,Honoris Causa’’ din partea Academiei de Studii Inalte din Iasi. Devine astfel deputat in cadrul ,,Camerei Deputatilor ASI’’.

Tot din anul 2008 se alatura echipei ziarului international din SUA ,,Gandacul de Colorado”, fiind editor cultural, pana in prezent.

 

In anul 2009 scrie cartea Celulele stem si asistenta la nastere in prezentatia craniana impreuna cu medici. Iulie 2009 marcheaza scrierea poemul Demonita de 109 strofe, fiind cel mai lung poem romantic din literatura universala. In noiembrie 2009 intemeiaza portalul national de stiri Zidul si in martie 2010 lanseaza Radio Zidul, post radiofonic online ascultat in 20 tari – www.ziarulzidul.ro si www.radiozidul.ro

In anul 2009 apare volumul ,,Demonita” finantat de editura Renaissance si lansat la TVR.

 

In toamna anului 2011 Cristian Bodnarescu devine maestru gendai reiki.

Luna noiembrie a anului 2011 marcheaza aparitia in antologia scriitorilor romani contemporani ,,Cuvantul in timp”, realizandu-se cu acest prilej emisiunea radiofonica si articolul ,,Cuvantul lui Cristian Bodnarescu”.

In iunie 2012 se decerneaza premiile concursului international de poezie si proza ,,Starpress 2012”, Cristian Bodnarescu primind mentiune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *